Invitatie – Expozitie de arta “Arts & Wine” , Bal si festival “Toamna baroca” la Paltul Brukenthal din Avrig

Articol publicat de Gabriel Stan - 16/09/13 at 12:09 pm

Dupa succesele recunoscute pe plan national si international, prin organizarea expozitiilor de arta plastica de anul acesta la Institutele Culturale Romane din Budapesta si Szeged, Galeriile de arta “Transilvania” din Brasov organizează în data de 5.10.2013 Salonul National de Arta Plastica “Arts & Wine” la Palatul Brukenthal – Resedinta de vara a Baronului, din Avrig, eveniment de exceptie inclus oficial in programul festiv, unic in Europa – “Toamna baroca”.

Contese si conţi, baroni si baronese, muschetari si personaje mai mult sau mai puţin de poveste, o sa isi dea intalnire sambata 5 octombrie 2013, la Palatul Brukenthal de la Avrig, pentru a participa la a 5-a editie a Festivalului „Toamnă barocă la Avrig”. Va fi o zi minunată, cu adevărat deosebită, petrecută într-un decor ce te pote duce foarte usor cu gândul la poveste, o zi în care complexul de la Avrig se va deschide spre vizitatori.

Va invitam la acest eveniment unde vor participa membri marcanţi ai comunitatii, atât reprezentanţi deosebiti ai mediului de afaceri, cât si reprezentanţi ai mediului politic, social si cultural, la nivel local si naţional.

Pe această cale invitam artiştii plastici profesionisti din tara (graficieni, sculptori, pictori) sa participe cu 1-5 lucrari reprezentative pentru ei – avand impusa tema vinului (dimensiunea lucrarilor de pictura/grafica sa fie minima de 50×50 cm – maxima 400x400cm, cu sisteme de agatare, iar pentru piesele de sculptura – orice dimensiune/tehnica).

Fiecare artist care doreste sa participe trebuie sa trimita fotografiile lucrarilor pana in data de 27 septembrie 2013 pe email-ul galeriei (galerie_arta@yahoo.com), insotite de descrierea lucrarii (tehnica, dimensiune, cotatie reala/pret) si in max 10 randuri autocaracterizare sau un text critic asupra artei sau personalitatii artistice proprii, informatii care vor fi incluse ulterior pe site-ul oficial al Palatului Brukenthal.
In urma selectiei finale, pana in data de 1 octombrie 2013 lucrarile trebuie sa ajunga la sediul Galeriei de arta “Trasnilvania” din Brasov.

Evenimentele acestei zile vor fi filmate si fotografiate, fiind totodata difuzate si promovate in mass-media la nivel national, international si pe site-urile oficiale ale colaboratorilor si partenerilor nostri.

Participarea la acest eveniment va va ajuta pe plan artistic in timp dar si financiar deoarece lucrarile vor fi expuse la Palat timp de doua luni, fiind vizionate de sute de turisti si invitati, vor fi promovate si spre vanzare, ajutand astfel la cresterea si recunoastrerea cotei dvs pe piata de arta nationale si internationale.

Fiecare expozant va primi un Atestat oficial din partea organizatorilor (Palatul Brukenthal si Galeriile de arta “Transilvania” din Brasov) – act care va cantari/conta foarte mult in portofoliul personal de artist.

Totodata, artistii care doresc, sunt invitati oficial sa ni se alature in ziua acestor evenimente magice, unde pot cunoaste si intra in legatura si cu invitatii de onoare, participand chiar si la mesele si degustarile de vin organizate de noi si partenerii nostri in acea zi la Palat (costumatia de tip baroc ar trebui sa fie obligatorie pe intreaga perioada a zilei si serii de bal, insa …fiecare va puteti prezenta dupa cum doriti si posibilitati, totusi, intr-o maniera eleganta).

Nu se percepe o taxa de participare pentru artisti spre a fi inclusi in Salonul expozitional care ar acoperi cheltuielile implicite si neacoperite de promovare, machetare, pliante, afise, ambalare lucrari, transport, panotare, fotografiere, filmare, organizare eveniment, delegati etc. care s-ar estima la peste 1000 ron / artist (indiferent de nr. de lucrari expuse), ci venim in sprijinul acestora, acceptand doar o lucrare semnata de artistul participant, reprezentativa, din cele trimise spre expunere sau alta, indiferent de tema abordata, pe care o doneaza organizatorului acestei expozitii.

In cazul in care doriti sa va cazati pentru a petrece acest weekend baroc de neuitat la Avrig, va rog sa contactati personalul de la Palat pentru a va indruma spre cele mai bune locatii, partenere evenimentului.

Pentru alte detalii si informatii despre Salonul National de Arta Plastica “Toamna baroca” din acest an, puteti contacta organizatorul acestui eveniment, Directorul Galeriei de arta “Transilvania”, dl Ovidiu Carpusor, 0722320562.

 

Știri Brașov – Noi vedem Brașovul altfel!

Lasa un comentariu